sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Luukku 18: Proteiinimuffinit

Väliin taas vähän terveysleivontaa. Olen tehnyt aiemmin paljon erilaisia proteiinikakkuja, joissa ei ole juuri lainkaan sokeria tai rasvaa. Silti ne ovat olleet hyvänmakuisia. Ohjeet videon kera löytyy täältä. Tavallisesta proteiinikakusta saa jouluisin lisäämällä joukkoon esim. piparkakkumaustetta tai muita joulun mausteita. 

Halusin nyt kokeilla jotain vähän erilaista. Olen tehnyt aiemmin mm. näitä terveysmuffineja, joissa on käytetty makeutuksena banaania. Proteiinijauheita en jokapäiväiseen käyttöön kuitenkaan suosittele, sillä ne ovat niin prosessoitua ruokaa. Lisäksi liika proteiini voi rasittaa munuaisia.

3dl keitettyjä mustapapuja
30g proteiinijauhetta (suklaa tai vanilja)
2 munaa
2 keitettyä porkkanaa
1rkl piparkakkumaustetta

Hienonna kaikki ainekset tehosekoittimessa taisaiseksi taikinaksi.
Kaada muffinivuokiin. Täytä 3/4 vuoista. Paista muffineita 170 asteisessa uunissa 30-35min.

Parhaita muffinivuokia ovat alumiiniset vuoat, sillä ne säilyttävät muffinin mehevyyden parhaiten. Myös silikonvuoat toimivat hyvin. Paperiset vuoat tahtovat muuttua rumiksi uunissa.

Aivan älyttömästi en näihin tykästynyt, sillä minusta nämä olivat melko kuvia. Mutta mieheni ja äitini pitivät näistä kovasti. Muffinit voi kuorruttaa esim. sokerittomalla suklaalla. Tai sitten voi tehdä kreemin rahkasta ja proteiinijauheesta. Jos haluaa vähän herkutella, voi päälle pursottaa vaahdotettua kookoskermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti