maanantai 12. joulukuuta 2016

Luukku 12: Omena-valkosuklaajuustokakku


Tämä kakku katosi kahvipöydästä todella nopeaa. Mousse on silkkisen pehmeä eikä sitä tarviste hyydyttää liivatteella. Parasta tässä kakussa on kuitenkin terveellisellä kanelisiirapillani maustettu omenamehukiille! En yleensä pidä omenamehusta, mutta tuolla siirappilla höystettynä siitä tulee ihana joulujuoma! Päällä on paistettuja omenoita kukkamaisessa kuviossa. Ohjeella tulee 18cm halkaisijaltaan oleva kakku.

Pohja:
150g keksejä
50g voita

Täyte:
200g vaniljatuorejuustoa
2,5dl kermaa
100g valkosuklaata

Kiille:
1,5dl omenamehua
3 liivatelehteä

Päälle:
2-3 pientä kotimaista omenaa
kanelia

Murskaa keksit tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Mikäli et omista tehosekoitinta, laita keksit pussiin, tyhjennä pussi ilmasta ja murskaa keksit esim. kaulimen avulla. Keksit voi myös murskata kulhossa. Sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon. Vuoraa 18cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele muruseos tasaisesti vuokaan.

Täytettä varten sulata suklaa mikrossa puolella teholla 30sek pätkissä. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Lisää valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan. Vuoan reunat voi vuorata reunakalvolla, jolloin kakku irtoaa vuoasta helpommin. Nosta kakku jääkaappiin 1-2 tunniksi.

Kiillettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lisää siirappi mehun joukkoon. Kuumenna noin ½dl mehua mikrossa 30sek ajan täydellä teholla ja sulata liivatteet siihen. Lisää seos lopun mehun joukkoon. Kaada seos kakun päälle ja anna jähmettyä 3-4 tuntia jääkaapissa.


Kaada kulhoon pari desiä kylmää vettä. Lisää joukkoon ½dl sitruunamehua. 
Kuori omenat ja poista kodat. Lohko omenat siivuiksi. Aseta lohkot sitruunaveteen hetkeksi. Tämä estää omenoita tummumasta myöhemmin. 

Paahda omenoita uunissa 200 asteessa noin 15min tai pannulla rasvassa, kunnes ne pehmenevät. Omenoiden paistamisesta voi katsoa tarkemmin tältä videolta. Asettele omenalohkot kakun pinnalle ja ripottele päälle kanelia.


Irroita kakku vuoasta. Mikäli kakun reunat ovat hieman röpöläiset, tasoita ne varovasti veitsellä.
Kakku oli yön yli jääkaapissa ilman vuokaa ja pysyi hyvin kasassa. Moussen voi toki tarjoilla myös tarjoilumaljoista. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

2 kommenttia: