lauantai 12. joulukuuta 2015

Luukku 12: After eight juustokakku


Tässäpä muutamia juustokakkuja, joita on tullut tänä jouluna tehtyä. Tein tämän after eight kakun töihin ja se oli todella tykätty! Kaikki kyselivät reseptin perään. Tämä on oikea minttu-suklaa aarre.

15-18cm vuoka

Pohja:
150g Oreo-keksejä
30g voita

Täyte:
200g tuorejuustoa
2,5dl kermaa
200g after eight makeisia
4 liivatelehteä
vajaa ½dl kiehuvaa vettä

Päälle:
100g minttukrokanttisuklaata
n.½dl kermaa
1 daim minttu patukka
after eight makeisia
minttukarkkikeppejä
marianne crush rouhetta

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimella. Lisää sula voi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuokaan.

Täytettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Sulata after eight makeiset mikrossa puolella teholla 30sek pätkissä. Seos on melko könttistä, mutta tämä ei haittaa. Minusta on kuitenkin parempi, että makeiset sulattaa täytteen joukkoon kuin että ne vain pilkkoisi sinne. Sekoita suklaa täytteeseen. Sulata pehmenneet liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 4-6h. Pakkasessa 1-2h.


Kuorrutetta varten sulata suklaa ja kerma mikrossa puolella teholla 30sek pätkissä välillä sekoittaen. Mikäli suklaa vaikuttaa tönkköiseltä, lisää kylmää kermaa ja sekoita, kunnes seos on valuvaa, mutta ei liian nestemäistä. Lusikoi kuorrute jähmettyneen kakun päälle ja levitä pieni määrä kuorrutetta myös varovasti reunojen yli, niin että suklaa valuu hitaasti reunoja pitkin. Viimeistele minttu-suklaakarkeilla.


Tästä tuli yksi suosikkijuustokakkuni.


Toinen lemppari juustokakkuni on lakkajuustokakku, jota olen aiemminkin tehnyt. Tällä kertaa ei vain ole juustoleipä pohjaa vaan ihan tavallinen suklaakakkupohja.
 
Päällä valkosuklaa ganachea. Lisäksi laitoin kaikenlaisia karkkeja koristeeksi.

Valkosuklaa ja lakka sopivat täydellisesti yhteen. Vein tätäkin töihin maisteltavaksi ja oli tosi tykätty. Jos pitäisi nyt joku juustokakku vääntää, niin tekisin ehdottomasti jomman kumman näistä.
Suklaan ystäville after eight ja raikkaamman ystäville lakka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti