keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Luukku 17: Gluteenittomat piparit


Gluteenittomat piparitkin onnistuvat kyllä. Kaupan valmispiparit maistuvat usein aika puulle, mutta hyviäkin varmasti löytyy.

Gluteenittomia pipareita ei kannata tehdä käyttämällä perusohjetta, jossa vehnäjauhot on korvattu gluteenittomalla jauhoseoksella. Tätäkin olen kokeillut, mutta lopputuloksena oli kitalakeen tarttuvia keksejä.. Maku olisi ollut muuten hyvä, mutta nieleminen sitten hankalampaa. Gluteenittomiin pipareihin löytyy varmasti montakin ohjetta, mutta tässäpä yksi.

125g voita
1 1/4dl sokeria
3/4dl tummaa siirappia
1tl kanelia
1-2tl kardemummaa
1tl pomeranssinkuorta
½tl inkivääriä
½tl suolaa
1/4tl neilikkaa 
3dl gluteenitonta jauhoseosta
2,5dl tattarijauhoja
1tl ruokasoodaa
1 muna

Kiehauta voi, sokeri, siirappia ja mausteet. Anna jäähtyä. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, tattarijauhot, sooda sekä muna. Lisää seokseen. Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään. Paista pipareita 200 asteisessa uunissa noin 7-10min. 
Taikinasta riittää noin 4-6 henkilölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti