tiistai 11. marraskuuta 2014

Valkosuklaa-appelsiinijuustokakku


Tämä kakku on vuodelta 2012. Tein tämän aikoinaan työpaikalleni pikkujouluihin.
 
24cm
 
Pohja:
150g gluteenittomia Digestive keksejä
70g voita
1tl piparkakkumaustetta
 
Täyte:
400g appelsiinituorejuustoa
5dl kermaa
n.200g valkosuklaata
½dl appelsiini- tai sitruunamehua (tai vettä)
6liivatelehteä
 
Kiille:
3dl glögiä
4liivatelehteä
 
Murskaa keksit kulhossa. Sulata voi ja lisää piparkakkumauste voin sekaan. Sekoita keksimurun kanssa ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Muita juustokakun pohjia löytyy täältä.
Juustokakun täytteen valmistuksesta voi lukea täältä.
 
Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille. Kiillettä varten kuumenna ½dl glögiä kiehuvaksi ja liota kylmässä vedessä liotetun liivatteet siihen. Sekoita sitten seos loppuun huoneenlämpöiseen glögiin ja kaada kakun päälle. Glögi ei saa olla kylmää, sillä muuten liivate paakkuuntuu. Anna kiilteen hyytyä ainakin 3h.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti