sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Piparikuppikakut


Monestakin leivonnaisesta saa ihanan jouluisen version, kun maustaa niitä hieman piparkakkumausteella. Tein näitä piparikuppikakkuja viime vuonna.

Muffinssien lisäksi voi jouluisesti maustaa esim. kakkupohjia, jäätelöä tai juustokakkuja. Minulta löytyi kaapista tuommoinen hauska muffinssivuokasetti, jossa oli jouluaiheisia paperivuokia ja koristetikkuja. Nuo ovat nopea konsti saada nättejä kuppikakkuja aikaan. Ja lasten on helppo osallistua koristeluun. Nonparellit ovat myös kiva koristelukeino lapsille.
 
Reseptillä tulee 12-15kpl keskikokoisia muffinsseja, 6kpl jättimuffinsseja tai 24 minimuffinssia.
 
Piparkakkumuffinssit
 
100g huoneenlämpöistä margariinia
225g (2,5dl) sokeria
2 isoa kananmunaa
150g (noin 1,5dl) maustamatonta jogurttia
5rkl maitoa
275g (noin 5dl) vehnäjauhoja
 1tl ruokasoodaa
1-2tl piparikakkumaustetta
50g suklaata rouhittuna
 
Laita paperivuoat muffinssipellin syvennyksiin, jolloin ne pitävät muotonsa paremmin. Muffinssit voi myös paistaa silikonisissa vuoissa, jolloin niihin ei tarvitse paperista vuokaa. Vaahdota margariinia ja sokeri. Lisää munat, jogurtti ja maito. Sekoita hyvin esim. sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Sekoita lopuksi rouhittu suklaa lusikalla taikinan joukkoon. Näihin voisi lisätä myös joulusuklaata, rusinoita, pähkinöitä tai kuivattuja marjoja.
 
 Täytä 2/3 muffinssivuoista ja paista 190 asteisessa uunissa noin 25min tai kunnes muffinssin sisään pistettyyn cocktailtikkuun ei jää taikinaa kiinni. Anna muffinssien seistä 5min ja nosta ne sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Kun muffinssit ovat jäähtyneet, säilytä niitä aina suljetussa rasiassa, etteivät ne pääse kuivamaan.
 
Kuorrute:
2dl kermaa
200g piparkakunmakuista rahkaa (Arla)
 
 Vaahdota kerma. Lisää rahka. Pursota täyte muffinssien päälle esim. kukka- tai tähtityllalla. Eri pursotuksista voi lukea tarkemmin täältä. Tuolta löytyy myös videolinkkejä. Tuo piparkakkurahka on muuten tosi hyvänmakuista! Soveltui tosi hyvin kuppikakkujen kuorrutteeksi. Siitä voisi tehdä myös jouluisen hyydykekakun. Kerman kanssa sekoitettuna maku on tietty vähän miedompi. Tuota söisi kyllä ihan pelkältäänkin.

 Koristeena on lisäksi pipareita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti