maanantai 24. marraskuuta 2014

Karpalohillo

 
 Karpalohillo passaa hyvin jouluun. Siksipä valitsinkin sen ohjeen tänne joulunblogin puolelle. Tämmöiset purnukat ovat myös kiva tuliainen tai joululahja.
 
5dl karpaloita
0,5dl vettä
2dl sokeria tai 1,5dl hillosokeria
 
Laita vesi ja karpalot kattilaan. Kun seos höyryää, lisää (hillo)sokeri. Keitä 10-15min. Marjoja voi keittämisen jälkeen halutessaan vielä soseuttaa sauvasekoittimella, jos hillo ei ole tarpeeksi sileää.
Käytin 2litraa marjoja, mutta tuolloin vettä ei kannata lisätä nelinkertaista määrää, sillä marjoista irtoaa paljon nestettä. Max 1dl riittänee, vaikka marjoja olisikin useampi litra.
 
 Hillo kannattaa purkittaa heti keittämisen jälkeen steriloituihin purkkeihin. Purkit ja kannet voi joko keittää tai laittaa 100asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi. Näin pakkasella kannattaa ulkoilmaa hyödyntää ja laittaa hillolla täytetyt kuumat purkit ulos jäähtymään. Hillon jäähtyessä purkissa lämmönmuutos imaisee korkin tiiviimmin kiinni ja säilyvyys paranee.

 Kannattaa testata myös tätä Cranberry Curd tahnaa.
Lisää erilaisia hillo-ohjeita löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti